Presunúť na hlavný obsah

Ul. Športovcov ostáva BEZPLATNÁ a VYHRADENÁ pre návštevníkov Mestského kúpaliska a plavárne v Čadci

Mesto

Parkovacia politika je v meste nevyhnutnosť. Na tom sa zhodujú dopravní odborníci, poslanci zastupiteľstva aj verejnosť. Od mája 2023 parkujeme v prvých lokalitách mesta podľa nového systému. Zavedením a spustením novej parkovacej politiky sa spoplatnila centrálna mestská zóna, tá je regulovaná a rozdelená na tri rezidentské pásma A, B a C. 

Spoplatnené parkovanie je v rámci mesta riadne označené dopravným značením a vymedzené na mape:

Mesto Čadca v súvislosti s prijatým VZN o parkovaní v týchto dňoch vyznačuje príslušným dopravným značením parkovacie plochy na Ul. Športovcov (areál od letného kúpaliska po športovú halu).  
Ul. Športovcov od mája zažíva enormný nárast osobných automobilov, ktoré parkujú na danej ulici nepretržite. S príchodom letnej sezóny a zvýšenou návštevnosťou na Mestskom kúpalisku a plavárni v Čadci, tak dennodenne dochádza k problémom s parkovaním. Návštevníci, ktorí prichádzajú za rekreáciou a športom do mesta Čadca nedokážu zaparkovať v blízkosti areálu.

Ul. Športovcov ostáva bezplatná a vyhradená z časti pre návštevníkov Mestského kúpaliska a plavárne v Čadci

Mesto Čadca vyznačilo časť ul. Športovcov so zámerom regulovať parkovanie v danej lokalite, ktorá v v tomto období zažíva zvýšený nápor. Plochy nie sú v ideálnom stave, avšak bolo nevyhnutné ich preznačiť aj preto, aby sme reguláciou parkovanie usmernili. 

Zámerom mesta bolo a je zabezpečiť komfortné parkovanie pre návštevníkov plavárne a kúpaliska, ktorí platia za služby v mestských areáloch. Časť parkovacích plôch je preto vyhradená výlučne pre návštevníkov týchto zariadení. 

Pripravujeme revitalizáciu celého športového areálu

Mesto Čadca si je plne vedomé, že asfaltový povrch nie je bez chýb, je však v pláne jeho kompletná rekonštrukcia, ktorá príde na rad v záver po rekonštrukcii jednotlivých športovísk:

  • Aktuálne prebieha rekonštrukcia futbalovej tribúny (FK ČADCA)
  • V najbližších dňoch dôjde k výmene plotov (FK ČADCA JUNIOR)
  • V priebehu leta sa začne s výstavbou tenisovej nafukovacej haly
  • V rámci Plánu obnovy máme podaný projekt „Rekonštrukcie športovej haly“ 
  • Aktuálne pripravujeme projekt revitalizácie plavárne a atletického oválu. 
  • Začali sme s vysporiadaním plôch pod ihriskom FK ČADCA JUNIOR

Celý proces bude systematický doplnený o rekonštrukciu prístupových ciest a parkovacích plôch v areáli.  

PARKOVACIA POLITIKA je živý mechanizmus

V celom kontexte je nutné dodať, že parkovacia politika mesta sa zavádza postupne. Ide o zložitý proces, nejde o svojvôľu súčasného, ani bývalého vedenia mesta. Uvedomujeme si, že je to nepopulárna a veľmi ťažká téma. Samozrejme, nie je všetko dokonalé a nie každému sa páči. Je to obrovská reforma, prináša aj veľa technických a ľudských výziev, ktoré potrebujú niekedy doladiť. Sme presvedčení, že pre dopravu a život v Čadci je to to najlepšie, čo sme mohli urobiť. Predmetné VZN bolo priprávané odborníkmi a prijaté v rámci širokého konsenzu. Prípadné nedostatky v nastavení parkovacej politiky budeme vyhodnocovať a vylepšovať.

Tieto zmeny budú postupne nadobúdať účinnosť a budú sa implementovať do systému regulovaného parkovania

Mesto v súčasnosti sumarizuje podnety od obyvateľov a návštevníkov, ktoré opätovne prerokuje na mestskom zastupiteľstva. Pripomienky a podnety však musia byť vyhodnocované systematicky a to s ohľadom na časové, vecné a funkčné súvislosti.

Vaše podnety môžete naďalej posielať na parkovanie@mestocadca.sk. 

Všetko podstatné informácie o parkovacej politike

Galéria